}); Μαύροι Κύκλοι – Αιτίες Και Αντιμετώπιση Με Σπιτικές Θεραπείες - Modern Greek Woman

Μαύροι Κύκλοι – Αιτίες Και Αντιμετώπιση Με Σπιτικές Θεραπείες

Ξυπνάτε το πρωί, τεντώνεστε, κοιτάζεστε στον καθρέφτη και βλέπετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Μην ανησυχείτε, σχεδόν ο καθένας είχε αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή και μερικοί άνθρωποι το έχουν χρόνια. Υπάρχουν διάφορες αιτίες για αυτήν την ενοχλητική κατάσταση, μερικές από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλές σπιτικές θεραπείες. Διαβάστε παρακάτω τις αιτίες οι οποίοι είναι οι λόγοι που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι και την αντιμετώπιση τους.

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ποιες είναι οι αιτίες;

1) Είναι μάλλον εκπληκτικό να μάθετε ότι η έλλειψη ύπνου δεν είναι συνήθως ο λόγος πίσω από τους σκοτεινούς κύκλους. Στην πραγματικότητα, οι ασθένειες όπως οι αλλεργίες μπορούν να κάνουν εκείνα τα σημεία να φαίνονται πιο σκούρα. Το έκζεμα, επίσης γνωστό ως ατοπική δερματίτιδα, είναι μια άλλη κοινή αιτία. Αυτή η κατάσταση του δέρματος συχνά συνοδεύεται από κνησμό και ξηρότητα, και μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στην κατώτερη περιοχή των ματιών, δίνοντάς της μια σκοτεινή εμφάνιση.

2) Ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί επίσης να συμβάλει ώστε να δημιουργηθούν μαύροι κύκλοι. Οι άνθρωποι που καπνίζουν ή πίνουν πολύ, ή τρώνε μια φτωχή διατροφή, είναι πολύ πιθανό να τους παρουσιαστεί αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Όταν το σώμα δεν παίρνει την κατάλληλη διατροφή, κάνουν την εμφάνιση τους. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μια ένδειξη ότι δεν λαμβάνονται οι κατάλληλες θρεπτικές ουσίες.


Διαβάστε πως να σχεδιάζετε τα γεύματα σας στο άρθρο Πώς Πρέπει Να Τρώμε.

3) Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι κάνουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους. Το δέρμα έχει κάτι που ονομάζεται μελανίνη, η οποία αντιδρά στο φως του ήλιου και παράγει τη χρώση στο δέρμα. Όπως όταν το δέρμα μαυρίζει από τον ήλιο, το δέρμα κάτω από τα μάτια μπορεί επίσης να γίνει σκοτεινότερο μετά από μια κουραστική μέρα έξω στον ήλιο. Κρατήστε αυτό κατά νου όταν πρόκειται να είστε έξω στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να βάζετε ένα αντηλιακό προσώπου γύρω από τα μάτια σας.

4) Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι τείνουν συχνά να έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με τη γήρανση του σώματος, το λίπος και το κολλαγόνο γίνονται πιο λιγοστά στο δέρμα μας. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι αυτά που δίνουν στο δέρμα μας μια τεντωμένη και σφιχτή εμφάνιση. Καθώς μειώνονται, το δέρμα γίνεται πιο αδύναμο και πιο μαλακό. Επιπλέον, όπως αυτά τα στοιχεία εξαφανίζονται από το δέρμα, μπορεί να κάνει τις φλέβες κάτω από τα μάτια πιο ορατές.

5) Η κληρονομικότητα είναι ένας άλλος λόγος που πολλοί άνθρωποι αποκτούν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους. Μερικοί άνθρωποι απλά έχουν αυτό το βλέμμα, χωρίς οριστικό λόγο, και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές.

Ευτυχώς για εκείνους που πάσχουν από τους μαύρους κύκλους, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να τους αποτρέψουν ή τουλάχιστον να τους κάνουν λιγότερο ορατούς.


Πως αντιμετωπίζονται;

1) Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες διότι η έλλειψη ύπνου εντείνει το πρόβλημα. 

Αν πάσχετε από αϋπνίες διαβάστε τους 11 Απλούς Τρόπους Για Να Αντιμετωπίσετε Την Αϋπνία.

2) Προσθέστε στην διατροφή σας φρούτα και λαχανικά, όπως καρότα, πορτοκάλια και πράσινο τσάι τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Κ. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε άφθονο νερό. Κόψτε Το Κάπνισμα και περιορίστε το αλκοόλ.

Διαβάστε στο άρθρο Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι πόση ποσότητα αλκοόλ μας κάνει καλό!

3) Προσπαθήστε στην διατροφή σας να περιορίσετε το αλάτι ώστε να μειωθεί η παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό σας.

4) Η υπερέκκριση μελανίνης συνδέεται με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, γι’ αυτό πρέπει να βάζετε αντηλιακό όλες τις εποχές κάτω από τα μάτια. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα.

Μάθετε Τα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου για την υγεία μας.

5) Υπάρχουν πολλές κρέμες ματιών στην αγορά, επιλέξτε εκείνες που περιέχουν καφεΐνη, βιταμίνη Κ ή ρετινόλη. Τα συστατικά αυτά μειώνουν το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό βοηθώντας στην υγεία των αγγείων. Χρησιμοποιήστε την κρέμα την ημέρα αλλά και στον ύπνο ώστε να τονώσει και να ενυδατώσει την περιοχή κάτω από τα μάτια. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο γι’ αυτό να απλώνετε την κρέμα με πολύ απαλές κινήσεις, χωρίς να τραβάτε το δέρμα.



Και κάποιες σπιτικές θεραπείες…

1) Πάρτε 2 φακελάκια χαμομήλι ή μαύρο τσάι μουλιάστε τα καλά σε κρύο νερό, ξαπλώστε και τοποθετήστε τα στα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά. Έτσι θα μειωθεί ο δυσχρωματισμός αλλά και το πρήξιμο.

ΧΑΜΟΜΗΛΙ Η ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


2) Επίσης για να μειώσετε το πρήξιμο, το ξεφούσκωμα και να απαλύνετε τους μαύρους κύκλους μπορείτε να κάνετε την εξής διαδικασία κάθε πρωί: Πρώτα πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Μετά πάρτε δύο μεταλλικά κουταλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν λίγο. Τοποθετήστε τα κουταλάκια στους μαύρους κύκλους μέχρι τα κουταλάκια να φτάσουν θερμοκρασία δωματίου. Επαναλάβετε την διαδικασία για 15 μέρες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγάκια μέσα σε γάζες.

3) Κόψτε 2 φέτες αγγούρι και βάλτε τις στα μάτια για μερικά λεπτά. Έτσι θα ανανεωθεί η υφή του δέρματος.

4) Μπορείτε επίσης να τρίψετε μια πατάτα, να την βάλετε μέσα σε 2 γάζες και να τις τοποθετήσετε στην περιοχή των ματιών για 15 περίπου λεπτά.

Διαβάστε επίσης πώς να φτιάξετε τις δικές σας Σπιτικές Μάσκες Και Πίλινγκ Προσώπου!

Αφού λοιπόν μάθατε τις πιο γνωστές αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους στα μάτια προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη και αν παρόλα αυτά οι μαύροι κύκλοι επιμένουν χρησιμοποιήστε αυτές τις σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση τους.
Μαύροι Κύκλοι – Αιτίες Και Αντιμετώπιση Με Σπιτικές Θεραπείες Μαύροι Κύκλοι – Αιτίες Και Αντιμετώπιση Με Σπιτικές Θεραπείες Reviewed by Modern Greek Woman on Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.