}); Πώς Πρέπει Να Τρώμε - Modern Greek Woman

Πώς Πρέπει Να Τρώμε

Θα συμφωνήσουμε όλοι πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι ο πιο γρήγορος και αγχώδεις από κάθε άλλη εποχή. Με αποτέλεσμα να έχει επηρεάσει αρνητικά την διατροφή μας. Πολλές φορές το πρωινό παραλείπεται, το μεσημεριανό υποβαθμίζεται, ενώ το βραδινό υπερισχύεται. Με αυτό τον τρόπο η απόδοση του οργανισμού δεν είναι σταθερή και δημιουργούνται προβλήματα, όπως δυσπεψία, κάψιμο στο στομάχι, υπογλυκαιμίες κ.α. 

Επομένως η τήρηση συγκεκριμένων ημερήσιων γευμάτων έχει μεγάλη σημασία για την υγεία σας και την καλή διάθεσή σας. Στο άρθρο Αλλάξτε Διατροφή Για Καλύτερη Διάθεση αναφέρουμε ποιες τροφές λειτουργούν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά. Πώς πρέπει να τρώμε τελικά;


ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ

Τα γεύματα της ημέρας πρέπει να διαθέτουν:


ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Ικανή για να χορτάσεις
Επαρκείς σε θρεπτικά συστατικά

Γεύμα που δεν χορταίνει δεν είναι πλήρες και δεν καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού με αποτέλεσμα την διαταραχή της υγείας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : Τρώμε όταν πεινάμε, σταματάμε να τρώμε όταν νιώσουμε ικανοποίηση ενώ όταν νιώθουμε φούσκωμα σημαίνει πως έχουμε φάει παραπάνω από τι χρειαζόμαστε.
Μην τρώτε γρήγορα και μην ασχολείστε με κάτι, ο εγκέφαλος αργεί να δώσει σήμα ότι κάλυψε τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά και έτσι καταναλώνεται περισσότερη τροφή η οποία αποθηκεύεται ως λίπος. Την κάθε μπουκιά να την μασάτε περίπου 20 φορές αργά αργά με την ησυχία σας.



Γνωρίστε την Μεσογειακή Διατροφή στο σχετικό άρθρο.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ 
  • Κάθε μέρα πρέπει να υπάρχουν 4-6 γεύματα.
  • Το πρωινό είναι απαραίτητο, γιατί ξυπνάει τον εγκέφαλο και τον μεταβολισμό και δίνει ενέργεια για το ξεκίνημα της ημέρας.
  • Σε κάθε γεύμα θα πρέπει να περιέχονται τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Δώστε χρώμα στο πιάτο σας.
  • Τρία κύρια γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό.
  • Τα γεύματα να είναι τακτικά.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ένα γιαούρτι με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς ή μόνο με φρούτα ή ακόμα και με δημητριακά θα δώσει ενέργεια για παιχνίδι στα παιδιά και σε σας ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Είναι μια έξυπνη επιλογή που αντικαθιστά τα άχρηστα σνακ (γαριδάκια, τυποποιημένα  γλυκά με συντηρητικά κ.α.)
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕΛΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Η σαλάτα με αυγό ή με φέτα ή ακόμα και με μακαρονάκι είναι ένα πλήρες γεύμα. Την προτείνω για ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό ή και για ένα ελαφρύ βραδινό. Ιδανικό για εργαζόμενες μητέρες και όχι μόνο.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΥΜΑ

Για τους λάτρες του κρέατος έχω ευχάριστα νέα. Μπορούν να καταναλώσουν 3 με 4 φορές την εβδομάδα κοτόπουλο, μπριζόλα, μπιφτέκι ή κιμά. Κατάλληλο συνοδευτικό για το κρέας είναι μια πατάτα βραστή ή ψητή με σαλάτα. Ένα άλλο νόστιμο συνοδευτικό του κρέατος είναι το ρύζι με λαχανικά. Θέλετε ακόμα καλύτερα νέα; Μπορείτε να φάτε το αγαπημένο σας σουβλάκι, αρκεί να αντικαταστήσετε τις πατάτες με πολύ ντομάτα ή μαρούλι.

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΠΑΧΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ


Διαβάστε στις Συνταγές Χωρίς Ενοχές πως να φτιάξετε γλυκά με χαμηλά λιπαρά και άπαχη πίτσα!


Επομένως βρείτε ένα ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον, με ηρεμία δώστε χρόνο στο γεύμα σας ακόμα και αν δεν είναι η πιο γευστική επιλογή σας. Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι κρασί, μιας που το επιτρέπει η υγιεινή διατροφή και…καλή σας όρεξη!!!

Γνωρίζετε ότι Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή; Ενημερωθείτε στο σχετικό άρθρο.
Πώς Πρέπει Να Τρώμε Πώς Πρέπει Να Τρώμε Reviewed by Modern Greek Woman on Απριλίου 25, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.