}); Αναζωογονήστε Τα Μαλλιά Σας Στο Σπίτι - Modern Greek Woman

Αναζωογονήστε Τα Μαλλιά Σας Στο Σπίτι

Τα μαλλιά σας σίγουρα ταλαιπωρούνται καθημερινά. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα αναζωογονήσετε. Μια ιεροτελεστία φροντίδας στο σπίτι θα σας χαρίσει πιο υγιή μαλλιά, μαζί και μια ανανεωμένη εμφάνιση.

Ευαίσθητα απέναντι στο στρες και τα αρνητικά συναισθήματα, τα μαλλιά απαιτούν την αμέριστη προσοχή μας. Ανταποδίδουν όμως άμεσα τη φροντίδα που τους παρέχουμε. Ο ήλιος αλλοιώνει την λάμψη τους και ο αέρας τα κάνει πιο ξηρά. Παρακάτω σας παρέχονται συμβουλές που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι, για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο υγιή.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

Φτιάξτε… ατμόσφαιρα.

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, χαμηλώστε το φως, κλείστε το κινητό και ανάψτε ένα αρωματικό κερί. Μάθετε να δίνετε σημασία σε ότι πραγματικά σας ευχαριστεί. Οι αισθήσεις σας είναι ο καλύτερος σύμβουλος και είναι εκείνες που θα σας υποδείξουν τι έχετε ανάγκη. Αν αποζητάτε μια πιο φρέσκια μυρωδιά που θα σας γεμίσει ενέργεια, τότε η κούραση δηλώνει παρούσα. Αν η μουσική που θέλετε να ακούσετε είναι πιο χαλαρωτική, τότε το στρες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό σας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε και το άρθρο Αρωματοθεραπεία.



Διαλέξτε δύο βούρτσες, φτιαγμένες από φυσικά υλικά. Κρατήστε μία σε κάθε χέρι, σκύψτε μπροστά το κεφάλι και βουρτσίστε τα μαλλιά σας ανάποδα, μια με το ένα χέρι και μια με το άλλο. Έτσι θα αερίσετε τα μαλλιά σας και θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Γυρίστε τα μαλλιά προς τα πίσω και επαναλάβετε το βούρτσισμα για μερικές ακόμα φορές.

Αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει να ξεσκονίσετε τα μαλλιά σας, να απομακρύνετε όσες από τις τρίχες ήταν έτοιμες να πέσουν και να αφαιρέσετε από την τρίχα τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling και τη ρύπανση. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορείτε να επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ για περίπου τρία λεπτά, πάντα σε στεγνά μαλλιά.

Κάντε τους μασάζ.

Το κρανίο απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή μας, αφού από εκεί ξεκινά η… υγεία των μαλλιών μας. Ένα μασάζ λοιπόν στο τριχωτό της κεφαλής κρίνεται απαραίτητο. Εξάλλου, το δέρμα δεν τρέφεται παρά μόνο από το αίμα. Γι’ αυτό ο στόχος μας είναι με ένα μασάζ να ενεργοποιήσουμε την μικροκυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια να συμβάλουμε στη μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων που μεταφέρει το αίμα ως το επίπεδο της ρίζας των μαλλιών. Συγκεντρωθείτε και φανταστείτε πως εκεί το δέρμα είναι απαλό και λεπτό σαν ένα φίνο κομμάτι ύφασμα που θέλετε να χαϊδέψετε.


Καθίστε σε μια καρέκλα, ακουμπήστε τους αγκώνες σας στο τραπέζι και γύρετε το κεφάλι ελαφρά εμπρός. Με τα δάχτυλα ξεκινήστε από πίσω και κάνοντας μικρές, κυκλικές κινήσεις καταλήξτε στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Κάντε το ίδιο στα πλάγια. Συνεχίστε ασκώντας ελαφρές πιέσεις στα πέντε ενεργειακά κέντρα: το σβέρκο, την κορυφή του κεφαλιού, το κούτελο, τους κροτάφους, πίσω από τα αφτιά. Μπορείτε να κάνετε αυτό το μασάζ δύο φορές την εβδομάδα, για περίπου πέντε με δέκα λεπτά σε στεγνά μαλλιά, πριν το λούσιμο.

Λαδώστε τα.

Οι γκέισες πριν ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά τους φτιάχνοντας περίτεχνους κότσους, τους πρόσφεραν ένα θρεπτικό μπάνιο σε λάδι καμέλιας. Πάντα σε στεγνά μαλλιά, ζεστάνετε μια ποσότητα λαδιού τρίβοντας τις παλάμες σας, ώστε να μπορέσει να διεισδύσει όσο πιο βαθιά γίνεται, και απλώστε το λάδι σε μια τούφα μαλλιών δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες. Συνεχίστε με την επόμενη τούφα μέχρι το λάδι να απλωθεί παντού. Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το λάδι να εισβάλει στην τρίχα. Η ποσότητα του λαδιού και η διάρκεια που θα το αφήσετε να δράσει θα εξαρτηθούν από το πόσο ξηρά ή ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας.

Αν είναι πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα από τις βαφές και τον ήλιο μπορείτε να τα αφήσετε τυλιγμένα στην πετσέτα όλο το βράδυ. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, μερικές σταγόνες στις άκρες πέντε λεπτά πριν το λούσιμο αρκούν. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το λάδι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας.



Κάντε τους απολέπιση.

Από την αρχαιότητα οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν ένα μίγμα αλατιού και αργίλου για να κάνουν απολέπιση και… στο κεφάλι. Μοιάζει με παράδοξο, όμως κάνοντας απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, καθαρίζουμε την περιοχή από τα νεκρά κύτταρα και τη ρύπανση και επιπλέον τονώνουμε τη μικροκυκλοφορία του αίματος. Διαλέξτε ένα προϊόν απολέπισης κατάλληλο για το τριχωτό της κεφαλής και μια φορά την εβδομάδα εφαρμόστε το διαλέγοντας τούφες – τούφες τα νωπά μαλλιά. Κάντε απαλό, κυκλικό μασάζ και ξεβγάλτε τα μαλλιά με άφθονο νερό. Συνεχίστε λούζοντας τα μαλλιά σας με το κατάλληλο σαμπουάν που θα αφήσετε να ενεργήσει για περίπου πέντε λεπτά.

Κάντε τους μάσκα.

Αφού σκουπίσετε απαλά τα μαλλιά σας, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε μια μάσκα. Διαλέξτε εκείνο το προϊόν που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαλλιών σας και απλώστε μια γενναία ποσότητα από τη ρίζα ως την άκρη. Φροντίστε να απλωθεί καλά τρίβοντας απαλά μεταξύ τους τα μαλλιά. Αφήστε να ενεργήσει για 20 λεπτά – ακόμα κι αν στη συσκευασία γράφει πως αρκούν πέντε! – διότι τόσος χρόνος χρειάζεται ώστε να διεισδύσουν τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας στην τρίχα. Ύστερα αφαιρέστε τη μεγαλύτερη ποσότητα του προϊόντος με τη βοήθεια μιας χτένας με μεγάλα δόντια, ξεκινώντας από τις άκρες. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και στη συνέχεια στεγνώστε τα με το σεσουάρ, φροντίζοντας ώστε η θερμοκρασία του αέρα να μην είναι πολύ μεγάλη και η απόσταση από τα μαλλιά να είναι μεγαλύτερη από δέκα εκατοστά ώστε να μην καούν.


Διαβάστε στο σχετικό άρθρο Πώς Να Διαλέξετε Το Σωστό Χρώμα Μαλλιών.

Εφαρμόστε αυτούς τους τρόπους στο σπίτι, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο σας, ώστε να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας και να τους δώσετε υγεία και ομορφιά!
Αναζωογονήστε Τα Μαλλιά Σας Στο Σπίτι Αναζωογονήστε Τα Μαλλιά Σας Στο Σπίτι Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 28, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.