}); Αρωματοθεραπεία - Modern Greek Woman

Αρωματοθεραπεία

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε ένα μπουκέτο λουλούδια που μας προσφέρει ο καλός μας; Πέρα από την ομορφιά που διαθέτουν, μυρίζουν ευχάριστα. Αυτή η μυρωδιά των λουλουδιών μας προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση, συναισθήματα. Η εξαίσια μυρωδιά επηρεάζει την σκέψη, και μας ανεβάζει την διάθεση. Η αίσθηση της όσφρησης είναι η πιο δυνατή από όλες! Ώρα λοιπόν για αρωματοθεραπεία!


ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ανακάλυψη των αρωμάτων έρχεται από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι τα αρώματα από έλαια, βότανα, φρούτα είναι αξιόλογα και τα χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς λόγους, για απολύμανση σπιτιού ακόμα και για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άρωμα επηρεάζει την διάθεσή μας, την στάση μας και τις προσωπικότητές μας. Ας ενημερωθούμε για αυτά τα αρώματα που ξυπνάνε τις σκέψεις, τα αισθήματα και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Σας παραθέτω ορισμένα από αυτά:


ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ, ΜΕΝΤΑ, ΓΙΑΣΕΜΙ, ΕΣΠΕΡΟΕΙΔΗ ΕΛΑΙΑ, ΛΕΒΑΝΤΑ, ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ
Αυτά  τα αρώματα μειώνουν την κατάθλιψη και είναι anti-stress.
ΡΙΓΑΝΗ: Είναι ιδανικό για άσθμα.
ΠΕΥΚΟ, ΡΙΓΑΝΗ, ΣΙΤΡΟΝΕΛΛΑ: Αυτά  τα έλαια είναι ιδανικά για να απωθούν τα κουνούπια.
ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ, ΚΑΝΕΛΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ, ΡΙΓΑΝΗ, ΠΕΥΚΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ, ΛΙΒΑΝΙ: Δρουν κατά του βήχα.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ, ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ, ΜΑΡΑΘΟΣ: Βοηθούν στην αρθρίτιδα.
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ: Για την διάρροια.
ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ: Για την δυσκοιλιότητα.
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ: Για ημικρανίες και πονοκέφαλους.
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΜΕΝΤΑ, ΡΟΔΟΞΥΛΟ: Βοηθάει στην μνήμη.
ΤΕΙΟΔΕΝΤΡΟ, ΚΕΔΡΟΣ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ: Αυτά τα έλαια καταπολεμούν την ακμή.

Όλα τα προαναφερθέντα αιθέρια έλαια μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα που πουλούν αρώματα σε υγρή μορφή. Η διαδικασία για να τα χρησιμοποιήσετε είναι απλή. Αναμειγνύουμε περίπου 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου με νερό σε μία βάση καύσης ανάμιξης αιθέριων ελαίων.
ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Σε περίπτωση που δεν έχετε βάση σας προτείνω να βράσετε 3 ποτήρια νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε 10-15 σταγόνες. Εφόσον βράσει το έλαιο ή το μίγμα με τα έλαια για 5’ λεπτά κλείστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το άρωμα να δράσει σε όλο το σπίτι.
ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ
Γεμίστε την μπανιέρα σας νερό και ρίξτε 5 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο που προτείνω: Λεβάντα, πορτοκάλι, λεμονόχορτο.
ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

ΩΣ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ
Διαλύστε 5 με 20 σταγόνες του ελαίου της επιλογής σας σε 120-140ml νερού βάλτε το μίγμα σε ένα απλικατέρ και ψεκάστε. Προσοχή στα μάτια.
Επίσης προτείνω λεβάντα για αϋπνίες, πονοκέφαλους και anti-stress. Δυόσμο για να βοηθήσει την πέψη αλλά και κατά της ναυτίας. Λεμόνι για κατάθλιψη.


Υπάρχουν όμως κάποιες αντενδείξεις στα αιθέρια έλαια που πρέπει να προσέξουμε:
  • Εγκυμοσύνη
  • Αλλεργίες δέρματος
  • Ανοιχτές πληγές
  • Παθήσεις πνευμόνων
  • Επιληψία
  • Υπέρταση
  • Για σοβαρές ασθένειες συμβουλευτείτε γιατρό σας.
Χρώματα, εποχές, σκηνές, έχουν μετατραπεί σε αρώματα. Π.χ. Ένα αποσμητικό χώρου μυρίζει σαν ένα φρέσκο δέντρο ανανά, πορτοκάλι ή σαν ένα κήπο από πασχαλιές! Μπορούμε να κάνουμε ένα ταξίδι λοιπόν με το μυαλό μας σε οποιοδήποτε μέρος…

Επωφεληθείτε από αυτές τις ευωδιές που ξέρει να προσφέρει καλά η φύση στα φαρμακεία της γειτονιάς σας, σε καταστήματα ή ακόμα και σε ένα spa.
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Αρωματοθεραπεία Αρωματοθεραπεία Reviewed by Modern Greek Woman on Απριλίου 21, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.