}); Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή; - Modern Greek Woman

Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή;

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στη δημιουργία ακμής;  Μια ερώτηση που έχει προβληματίσει διατροφολόγους δερματολόγους, αισθητικούς και σε όσους ασχολούνται με την υγεία και ομορφιά του δέρματος. Οι παθήσεις του δέρματος που σχετίζονται με τη διατροφή είναι η κυτταρίτιδα, η ακμή (σπυράκια) και τα εγκαύματα!

ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Δεν θα επεκταθώ στο θέμα κυτταρίτιδας ούτε στο θέμα με τα εγκαύματα. Αν θέλετε ανατρέξτε στo άρθρο Απαλλαχτείτε Μια Για Πάντα Από Την Κυτταρίτιδα.

Ακμή είναι ουσιαστικά η επιμόλυνση από μικρόβια των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος. Παρατηρούνται δερματικές αλλοιώσεις, όπως λευκά και μαύρα στίγματα, κύστες κ.α. Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, αλλά και στους ώμους και στο στέρνο. Η μακροχρόνια ακμή μπορεί να προκαλέσει ουλές στο πρόσωπο. Παρουσιάζεται συχνά στην εφηβική ηλικία.



Η ακμή δημιουργείται ως επακόλουθο της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος από τους αντίστοιχους αδένες, δηλ. της αυξημένης λιπαρότητας του δέρματος. Ανατρέξτε στο άρθρο Φροντίδα Στο Σπίτι Για Πρόσωπο Με Σπυράκια για να μάθετε πώς να κάνετε θεραπεία στο σπίτι.
  • Ένας παράγοντας που βοηθάει την εμφάνισή της μπορεί να είναι η διατροφή. Μελέτες έδειξαν ότι οι Εσκιμώοι και άλλοι πολιτισμοί εμφάνισαν ακμή, όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε λιπαρές τροφές, ζάχαρη, αλάτι και φτωχό σε λαχανικά, φρούτα και  όσπρια.

Ο ρόλος της διατροφής συχνά αμφισβητείται. Καλό θα είναι να αποφεύγονται:
  • Το λίπος, οι λιπαρές τροφές, τα τηγανητά.
  • Τα αναψυκτικά και τα τεχνητά γλυκαντικά.
Καλό είναι να προτιμούνται:
  • Τροφές με πολλές διαιτητικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, κορν-φλέικς από δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί και τα όσπρια.

Η καθαριότητα του προσώπου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Τα μαύρα στίγματα πρέπει να αφαιρούνται κάθε δύο με τρεις ημέρες. Τέλος να αποφεύγονται τελείως οι λιπαρές κρέμες και τα γαλακτώματα.

Υγεία και ομορφιά της επιδερμίδας

Βασική προϋπόθεση για την υγεία της επιδερμίδας είναι ένα πρόσωπο καθαρό και ξεκούραστο.  Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο ύπνος, που πρέπει να διαρκεί 7-8 ώρες την νύχτα, αλλά και η σωστή διατροφή. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες C (εσπεριδοειδή) και Ε (ελαιόλαδο), προφυλάσσουν τα κύτταρα του δέρματος από την οξείδωση των συστατικών της κυτταρικής μεμβράνης. Η οξείδωση αυτή μπορεί να συμβεί από διάφορα αίτια, όπως το κάπνισμα, ο ήλιος κ.α. και προκαλεί τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι ισχυρά οξειδωτικές και επικίνδυνες. Για αυτό το λόγο οι βιταμίνες αυτές θα έχετε ακούσει πως ονομάζονται αντιοξειδωτικές.

Διαβάστε στο σχετικό άρθρο, από πού μπορεί ο οργανισμός να συνθέσει και από πού μπορεί να προσλαμβάνει τις Βιταμίνες Μέταλλα Και Ιχνοστοιχεία.


Όταν λοιπόν κάνουμε σωστή και υγιεινή διατροφή, πέρα από όλα τα υπόλοιπα θετικά που μας προσφέρει, βοηθάει και στην επιδερμίδα μας ώστε να μην εμφανιστεί ανεπιθύμητη ακμή και σπυράκια.
Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή; Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή; Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 27, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.