}); Εξασκείστε Το Μυαλό Σας Για Μακροζωία - Modern Greek Woman

Εξασκείστε Το Μυαλό Σας Για Μακροζωία

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η θέληση για ζωή δεν είναι κάτι που μετριέται και επομένως είναι δύσκολο να αποδείξουμε επιστημονικά πως συμβάλει στην μακροζωία. Ωστόσο, οι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με τη μελέτη της μακροζωίας συστήνουν να βρείτε τη διάθεση για ζωή. Μας προτρέπουν να μάθουμε πιάνο στο 80 ή να ξεκινήσουμε ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο στα 75 μας χρόνια! Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι εκτός από την διάθεση, ασκούνται και βελτιώνονται και οι νοητικές λειτουργίες, πράγμα που αποτελεί κίνητρο για να ολοκληρώσετε τον στόχο σας.

ΕΞΑΣΚΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

ΕΞΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και το επαναλαμβάνουμε και εμείς οι νεότεροι, οπότε θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής που δεν είναι άλλη από την μεσογειακή διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα στα άρθρα Μεσογειακή Διατροφή και Πως Πρέπει Να Τρώμε.


Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια, εκτός από το σώμα σας, θα πρέπει να κρατήσετε σε εγρήγορση και το πνεύμα σας καθώς, σύμφωνα με έρευνες, οι μορφωμένοι και οι έξυπνοι, τείνουν να ζουν περισσότερο. Οι ερευνητές εξηγούν αυτόν τον συσχετισμό που προκύπτει επειδή οι μορφωμένοι άνθρωποι φροντίζουν περισσότερο την πρόληψη, κάνουν συχνότερα ιατρικές εξετάσεις, λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουν τα ατυχήματα. Επίσης φροντίζουν να απέχουν από τις «κακές» συνήθειες.

Επειδή οι άνθρωποι αυτοί συνηθίζουν να ενημερώνονται και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους γιατρούς, επιδεικνύουν μεγαλύτερη σύνεση στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την υγεία και κατ’ επέκταση τη ζωή.

Αν θέλετε λοιπόν να φτάσετε σε μεγάλη ηλικία, έχετε ακόμα λόγο να φροντίζετε το πνεύμα σας. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να γεράσετε και να τα έχετε 400, καταφέρνοντας να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας ακριβώς όπως όταν είσαστε νεότεροι. Άλλωστε, τι να την κάνετε την μακροζωία, αν δεν θα έχετε με τι να ασχοληθείτε, αν δεν θα μπορείτε να αποφασίσετε για την τύχη σας και θα πρέπει τις αποφάσεις που σας αφορούν να τις παίρνουν τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας.



ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Ο εγκέφαλος είναι ο μαέστρος που διευθύνει ένα πολύ σημαντικό έργο που ονομάζετε ζωή. Γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται συνέχεια σε διαρκή κίνηση, σε ένα διαρκές παρελθόν και ένα διαρκές μέλλον. Κι επειδή ποτέ δεν είναι νωρίς ή αργά για τον εγκέφαλο και τη μνήμη σας, 
θα πρέπει σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε, να φροντίζετε να τον χρησιμοποιείτε …… πολύ!

Οι προτάσεις είναι πολλές: λύστε σταυρόλεξα, παίξτε χαρτιά, αποστηθίστε ποιήματα, διαβάστε εφημερίδες, κρατάτε ημερολόγιο, ασχοληθείτε με κάτι καινούριο, όπως μια γλώσσα, ένα νέο χόμπι, μια καινούρια τεχνική που μπορείτε να εφαρμόσετε (π.χ. κόσμημα, κέντημα κ.α.). Με λίγα λόγια κάντε ότι σας ευχαριστεί, αρκεί αυτό να δραστηριοποιεί το μυαλό σας.


ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ:

Κάντε συχνά τσεκάπ.
Τρώτε μεσογειακά και γυμναστείτε (όπως προανέφερα).
Προλάβετε τα ατυχήματα.
Πιείτε και ένα ποτηράκι κρασί (διαβάστε το άρθρο Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι)
Κόψτε το κάπνισμα… ή περιορίστε το (διαβάστε το άρθρο Κόψτε Το Κάπνισμα)
Χάστε κιλά.
Καλή σεξουαλική ζωή.
Παντρευτείτε και κάντε πολλά παιδιά.

Εξασκείστε λοιπόν μυαλό και σώμα ώστε να εξασφαλίσετε μακροζωία.
Εξασκείστε Το Μυαλό Σας Για Μακροζωία Εξασκείστε Το Μυαλό Σας Για Μακροζωία Reviewed by Modern Greek Woman on Ιουνίου 06, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.