}); Πώς Να Αντιμετωπίσετε Την Παιδική Γκρίνια - Modern Greek Woman

Πώς Να Αντιμετωπίσετε Την Παιδική Γκρίνια

Όπως εμείς βρισκόμαστε σε άσχημη διάθεση, έτσι και τα παιδιά μερικές φορές γκρινιάζουν και είναι κακοδιάθετα, παρόλο που οι φυσικές τους ανάγκες έχουν ικανοποιηθεί. Η συμπεριφορά αυτή συνήθως είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του παιδιού για προσοχή ή για να περάσει το δικό του. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο, με το να αγνοήσετε την γκρίνια την βοηθάτε να ελαττωθεί. Σύντομα το παιδί σας θα μάθει έναν ακόμα σημαντικό κανόνα: To να ζητά κάτι με όμορφο τρόπο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να γκρινιάζει και να αρνείται να επικοινωνήσει.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΚΡΙΝΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ
  • Όταν η διάθεση του είναι ευχάριστη και δεν γκρινιάζει, να πείτε στο παιδί σας πόσο απολαμβάνετε τη συντροφιά του. Η προσοχή σας θα του διδάξει τις αμοιβές που φέρνει η θετική διάθεση.
  • Φροντίστε πάντοτε το φαγητό, το μπάνιο, το ντύσιμο, τον ύπνο και τις αγκαλιές που έχει ανάγκη το παιδί σας. Έτσι δεν θα έχει άσχημη διάθεση επειδή είναι βρεγμένο, λερωμένο, πεινασμένο, κουρασμένο και θα μπορεί να σας πει πώς νιώθει χωρίς να αναγκαστεί να καταφύγει στην γκρίνια.
Αν νομίζετε ότι Το Παιδί Σας Είναι Θύμα Εκφοβισμού (Bullying), διαβάστε τι πρέπει να κάνετε εδώ.


ΠΩΣ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  • Φροντίστε να ξέρει τι εννοείτε γκρίνια. Έπειτα εξηγήστε του ότι θα θέλατε να σας ζητά κάτι ή να σας λέει τι θέλει χωρίς γκρίνια. Παράδειγμα: «Αν μου το ζητήσεις όμορφα, θα σου το δώσω, θέλω να μου το ζητάς έτσι: Μαμά, μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις λίγο χυμό;». Αν το παιδί σας δεν μιλάει ακόμη, δείξτε του πώς να σας κάνει να καταλαβαίνετε με πράξεις ή χειρονομίες. Αφήστε το να εξασκηθεί να ζητάει πράγματα ευγενικά τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα.
  • Αν η γκρίνια συνεχίζεται παρ' όλα ταύτα, δώστε του να καταλάβει ότι έχει δικαίωμα να έχει τα δικά του συναισθήματα, όπως και η γκρίνια, ο εκνευρισμός, το κλάμα για να μπορεί να ανακουφιστεί. Πείτε του ότι μπορεί να γκρινιάζει όσο θέλει, αλλά ότι πρέπει να το κάνει σε ένα συγκεκριμένο χώρο, όχι καρέκλα (που θα έχετε καθορίσει εσείς). Κάπου που δεν θα είναι δίπλα σας, γιατί πείτε του ότι δεν θέλετε να έχετε έναν γκρινιάρη δίπλα σας που δεν μπορεί να σας πει αυτό που θέλει και όταν ηρεμήσει μπορεί να βγει από εκεί. Πείτε του ακόμα  «Λυπάμαι που είσαι εκνευρισμένος, μπορείς να πας μέσα να ηρεμήσεις και ξανάρθεις όταν νιώσεις καλύτερα».
  • Αγνοήστε την γκρίνια του παιδιού σας. Επειδή είναι τόσο καταστροφική με τα νεύρα σας, εύκολα μπορεί να δώσετε περισσότερη σημασία όταν γκρινιάζει παρά όταν είναι ήσυχο. Αφού το βάλετε στο μέρος της γκρίνιας να ηρεμίσει, δίνοντας του την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του τον εκνευρισμό, φορέστε ακουστικά ή κάντε κάποια δουλειά του σπιτιού.
  • Επαινείτε αμέσως το παιδί σας όταν είναι ήσυχο, λέγοντας: «Μπράβο! Τι ήσυχος που είσαι τώρα! Πάμε να παίξουμε. Ακόμα μπορείτε να πείτε: «Σ’ ευχαριστώ που δεν γκρινιάζεις!».
Αν δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε το παιδί σας από την τηλεόραση, το pc, το tablet ή το κινητό διαβάστε Πώς Να Προστατέψετε Τα Παιδιά Σας Από Τις Παγίδες Της Τεχνολογίας.




ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
  • Αν δώσετε προσοχή ή του δώσετε αυτό που θέλει όταν γκρινιάζει, το μαθαίνετε ότι η γκρίνια είναι ο τρόπος να πάρει αυτό που θέλει.
  • Τα παράπονα των ανηλίκων, μπορεί να ακούγονται σαν γκρίνια στα αυτιά ενός παιδιού. Αν κάνετε κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρήσει πως δεν πειράζει να το κάνει κι εκείνο. Αν βρίσκεστε εσείς σε άσχημη διάθεση, μην θυμώνετε με το παιδί σας επειδή είστε θυμωμένη με τον κόσμο. Απλά πείτε του ότι δεν νιώθετε πολύ καλά. Μην γκρινιάζετε.
  • Αν θυμώνετε μαζί του, μπορεί να νιώσει εξουσία απάνω σας ότι σας έκανε και θυμώσατε, και να συνεχίσει  την γκρίνια μόνο και μόνο για να είναι το αφεντικό.
  • Μην τιμωρείτε το παιδί σας επειδή έχει γκρίνια. Θα δημιουργήσει σύγκρουση μεταξύ σας. Του μεταδίδει ένα μήνυμα η τιμωρία, ότι δεν είναι ποτέ σωστό  να γκρινιάζει, πράγμα που του δημιουργεί ενοχές που έχει ακεφιές. Επιτρέψτε την γκρίνια με περιορισμούς, γιατί είναι ο μόνος τρόπος προς το παρόν που έχει το παιδί σας για να βγάζει από μέσα του τον εκνευρισμό του.
  • Μην ξεχνάτε ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Μπορεί να περνάει μια περίοδο που τίποτα δεν φαίνεται να το ευχαριστεί, ίσως να έχει ανάγκη την γκρίνια. Υπομονή, θα περάσει, προσπαθήστε όμως να του φτιάξετε το κέφι επαινώντας την καλή του συμπεριφορά και όλα θα πάνε καλά.
Αν το παιδί σας αρνείται να φάει το φαγητό του διαβάστε τους 12 Λόγους Που Το Παιδί Σας Δεν Τρώει.

Ακολουθήστε από σήμερα κιόλας αυτές τις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την παιδική γκρίνια.
Πώς Να Αντιμετωπίσετε Την Παιδική Γκρίνια Πώς Να Αντιμετωπίσετε Την Παιδική Γκρίνια Reviewed by Modern Greek Woman on Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.