}); Μαυρίστε Προστατεύοντας Το Δέρμα Σας - Modern Greek Woman

Μαυρίστε Προστατεύοντας Το Δέρμα Σας

Σε όλους αρέσει η παραλία ο ήλιος και η ηλιοθεραπεία όπως επίσης και ένα μαυρισμένο κορμί. Αν όμως θέλετε το δέρμα σας να παραμείνει νεανικό πρέπει να έχετε στο νου σας να το προστατεύετε κάθε φορά που πάτε για μπάνιο.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο βλάπτει αδιαμφισβήτητα το δέρμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δε διαπερνούν μόνο την επιδερμίδα του δέρματος, αλλά επίσης και του χορίου (βαθύτερο στρώμα του δέρματος), όπου επηρεάζουν τα ζωντανά κύτταρα.

Μια από τις άμυνες του δέρματος ενάντια της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι η ικανότητα να μαυρίζει. Το μαύρισμα από τον ήλιο είναι μια προστασία του δέρματος για να το βοηθήσει να μην υποστεί βλάβες στους εσωτερικούς ιστούς. Είναι σπουδαίο όταν μαυρίζετε να γίνεται βαθμιαία, έτσι ώστε το δέρμα να θέσει σε λειτουργία το μηχανισμό προστασίας.

Οι άνθρωποι που το δέρμα τους έχει υπερεκτεθεί στον ήλιο κατά την διάρκεια των νεότερων χρόνων τους γενικά ξεκινούν σημάδια γήρανσης ανάμεσα στις ηλικίες των 38 και 45.



Αυτό οφείλετε στη δομική καταστροφή που επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος. Οι άνθρωποι που δεν έχουν υπερεκτεθεί στον ήλιο και ήταν προσεκτικοί όταν κάνανε ηλιοθεραπεία, θα έχουν μια νεότερη εμφάνιση. Όταν το δέρμα έχει χάσει την ελαστικότητά του δεν μπορεί να ανακτηθεί. Μπορούμε να παρομοιάσουμε την απώλεια ελαστικότητας του δέρματος όπως σε ένα ρούχο. Π.χ. αν αγοράσετε ρούχα ίδιας ελαστικότητας και το πρώτο το πλύνετε σε ζεστό νερό 50 φορές και το άλλο σε κρύο νερό 50 φορές, το ρούχο που πλύθηκε σε κρύο νερό θα διατηρήσει το σχήμα του πολύ περισσότερο από αυτό που πλύθηκε στο ζεστό νερό.

Η θερμότητα μειώνει την ελαστικότητα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ανακτήσει την αρχική του σταθερότητα. Η υπερβολική ζέστη του ήλιου δρα στην ελαστικότητα του δέρματος με τον ίδιο τρόπο που το ζεστό νερό δρα στο ελαστικό ρούχο.

ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το καλοκαίρι έφτασε αλλά τα παραπανίσια κιλά επιμένουν; Διαβάστε το άρθρο 20 Τρόποι Για Να Χάσετε Κιλά Γρήγορα!


Πολλοί πιστεύουν ότι το μαύρισμα είναι σημάδι υγείας, εγώ πιστεύω πως είναι εξωτική ομορφιά… αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι βλαβερή και ορισμένες φορές ολέθρια. Οι υπεριώδες ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές το μεσημέρι. Για το λόγο αυτό να περιορίζετε το μαύρισμα στα πρωινά και απογεύματα όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός. Είναι καλύτερα να λαμβάνετε τον ήλιο σε μικρές ποσότητες στην αρχή, μετά αυξήστε την ώρα κάθε μέρας μέχρι το επιθυμητό μαύρισμα. Το δέρμα πρέπει να προστατευθεί από αντηλιακό.

Το κάψιμο από τον ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνο

Τα περισσότερα καψίματα από τον ήλιο μπλέκουν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος και μπορεί να είναι δύσκολο για λίγες μέρες καθώς θεραπεύονται. Γι’ αυτό το βαθμό καψίματος από τον ήλιο, μια καταπραϋντική λοσιόν μπορεί να είναι ότι χρειάζεται. Μεγαλύτερου βαθμού εγκαύματα, αν δε θεραπευτούν κατάλληλα, μπορεί να οδηγηθούν σε πιο σοβαρές επιπλοκές. Ο γιατρός πρέπει να θεραπεύσει τα σοβαρά καψίματα από τον ήλιο χωρίς καθυστέρηση.



ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Φακίδες

Οι φακίδες προκαλούνται από μια υπερβολική χρωμάτωση στο δέρμα που γίνεται πιο σκούρα μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Για να κρατήσετε τις φακίδες από το να γίνουν πιο έντονες, μια αντηλιακή λοσιόν πρέπει να εφαρμοστεί πριν βγουν στο δυνατό ήλιο.

Προσοχή πρέπει να δώσουν όσοι έχουν σπίλους (ελιές) να μην τις αφήνουν εκτεθειμένες στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

Κάτι ακόμα που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για τα αντηλιακά και είναι χρήσιμο, είναι ότι ο δείκτης προστασίας αν είναι μεγάλος δεν μας εξασφαλίζει περισσότερη προστασία από ένα μικρότερο δείκτη, αλλά μας εξασφαλίζει περισσότερη ώρα προστασίας. Γενικά η αντηλιακή προστασία  δεν κρατάει πάνω από 2-3 ώρες.


Ο ήλιος μας προσφέρει πολλά οφέλη αλλά μπορεί να γίνει και εχθρός για την υγεία μας, στο άρθρο Τα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου σας παρέχω τις κατάλληλες πληροφορίες που χρειάζεστε για να απολαύσετε τον ήλιο άφοβα.

Δώστε λοιπόν περισσότερο έμφαση στην προστασία του δέρματος σας ώστε να κρατήσει την ελαστικότητα του διαχρονικά και μην μένετε για πολλές ώρες εκτεθειμένοι στον ήλιο με την πρόφαση να μαυρίσετε γρήγορα στα πρώτα κιόλας μπάνια.
Μαυρίστε Προστατεύοντας Το Δέρμα Σας Μαυρίστε Προστατεύοντας Το Δέρμα Σας Reviewed by Modern Greek Woman on Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.