}); Ύπνος Για Βρέφη - Modern Greek Woman

Ύπνος Για Βρέφη

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι το θέμα του ύπνου για το βρέφος ίσως από οτιδήποτε άλλο. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όταν λέμε βρέφος εννοούμε τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού ενώ από ενός έως τριών το ονομάζουμε νήπιο.


ΒΡΕΦΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Το νεογέννητο μωρό σας (έως 40 ημερών) θα ξυπνήσει συνήθως μόνο για να πιει γάλα. Δεν χρειάζεται ησυχία για να αποκοιμηθεί, αλλά θα το ξυπνήσει ένας ξαφνικός θόρυβος. Μετά τον πρώτο μήνα το μωρό ξυπνάει όχι μόνο για να πιει γάλα αλλά διότι χόρτασε ύπνο και έχει ανάγκη από άλλα ερεθίσματα. Άλλα μωρά κοιμούνται για ώρες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ένα ενεργητικό, δραστήριο γεμάτο περιέργεια μωρό θα κάνει τα πάντα για να μην κλείσει τα μάτια του. Καλό θα ήταν να μη συνηθίσει να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι μαζί σας. Ωραίο και παιδαγωγικό είναι να του τραγουδάτε νανουρίσματα ή να του διηγιέστε παραμύθια από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες παρά να το κουνάτε.
Κατά προτίμηση τους πρώτους 6 μήνες κρατήστε το στο δωμάτιό σας. Δεν έχει συνηθίσει ακόμα την ζωή έξω από την μήτρα και σας έχει ανάγκη.

Αναρωτηθήκατε ποτέ Τι Σκέφτεται Ένα Βρέφος; διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Μετά τον τρίτο μήνα κοιμάται κατά την διάρκεια της νύχτας διότι έχει καλύτερη αντίληψη μέρας-νύχτας. Ακόμα κι αν δεν κοιμάται μονοκόμματα, θα το κάνει μετά τους 6 μήνες, υπομονή. Κατά της διάρκεια της νύχτας μισοξυπνάει, δεν πάει να πει πάντα ότι θέλει κάτι. Μόνο όταν κλάψει κοιτάτε αν θέλει άλλαγμα ή τάισμα. Αν το κλάμα του είναι έντονο κάπου πονάει. Οι πιο συνηθισμένοι πόνοι είναι οι κολικοί, δηλαδή στην κοιλιά. Τους πόνους αυτούς τους καταλαβαίνουμε όταν το μωρό μαζεύει και τεντώνει το κορμάκι του. Για να το ανακουφίσετε κρατήστε το μπρούμυτα στο χέρι σας, έτσι πιέζετε η κοιλιά του και ταυτόχρονα πρέπει να του χαϊδεύετε την πλάτη. Ο γιατρός σας θα σας δείξει τον τρόπο καλύτερα.
Για ασφαλή ύπνο μέχρι το μωρό να αρχίσει να γυρνάει μόνο του πλευρό, να το βάζετε να κοιμάται πλάι χωρίς πάπλωμα ή μαξιλάρι.
ΥΠΝΟΣ ΜΩΡΟ
 Αν πρέπει να το αλλάξετε ή να το ταΐσετε τη νύχτα πρέπει να προσέξετε:
  • Να μην του μιλάτε, ανάψτε μόνο ένα μικρό φωτάκι. Όχι παιχνίδια, αγκαλιές, φιλιά κ.α.
  • Να κλείνετε τις κουρτίνες και τα παντζούρια για να κρατάτε έξω το φως.
  • Να μην το νανουρίζετε στην αγκαλιά σας ακόμα κι αν το κάνατε όταν ήταν νεογέννητο.

Στους 9 μήνες μένει ξύπνιο με την θέλησή του, ακόμα και όταν είναι κουρασμένο. Όταν το βάζετε για ύπνο μένει όρθιο στην κούνια του και κλαίει. Διαβάστε του ένα παραμύθι, φιλήστε το, πείτε του καληνύχτα και βγείτε από το δωμάτιο. ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙΤΕ. Θα κουραστεί, θα ξαπλώσει και θα κοιμηθεί. Μέσα στη νύχτα μερικές φορές μισοξυπνάει και ξανακοιμάται από μόνο του. Αν κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας θα ξυπνάει ο ένας τον άλλον.

Μάθετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Θηλασμού για εσάς και το μωρό σας.

Το μωρό επικοινωνεί με εσάς από την ώρα που γεννιέται, πιάνει μηνύματα από τον τόνο της φωνής σας, το πρόσωπό σας και τις κινήσεις σας και σταδιακά αντιλαμβάνεται τι του λέτε. Σε αυτό το στάδιο σας καταλαβαίνει. Αν δεν είστε αυστηροί, αν δεν του δώσετε να καταλάβει από τώρα ότι είναι ώρα για ύπνο, θα έχετε πρόβλημα μέχρι να πάει στο σχολείο.


ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ :
  • Ακολουθείστε πάντα το ίδιο τελετουργικό προετοιμασίας. Ένα μπάνιο και ένα μασάζ με baby oil θα το χαλαρώσει.
  • Μην το αφήσετε να έχει εκείνο τον έλεγχο. Πείτε στον εαυτό σας ότι δεν θέλει να κοιμηθεί γιατί νομίζει πως θα χάσει κάτι σημαντικό, όπως παιχνίδι, αγκαλιές, φιλιά, τραγούδια κ.α.
Οι στιγμές με το μωράκι σας είναι μοναδικές, ανεπανάληπτες, αξέχαστες, γεμάτες αγάπη τρυφερότητα όπως του αξίζει, χαρείτε την κάθε στιγμή μαζί του. Λένε πως ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνετε τους πρώτους 8 μήνες της ζωής του, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Τώρα σας έχει ανάγκη. Βρείτε λοιπόν ένα δικό σας τρόπο να το κοιμίζετε, ξεχωριστό, μοναδικό όπως είναι το λατρεμένο σας αγγελούδι.
Καλό μαγικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των μωρών.
Ύπνος Για Βρέφη Ύπνος Για Βρέφη Reviewed by Modern Greek Woman on Απριλίου 27, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.