}); Περιποίηση Του Δέρματος - Modern Greek Woman

Περιποίηση Του Δέρματος

Ένα δέρμα λαμπερό και υγιής σε κάνει πιο ποθητό και σου αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Σε αντίθεση με ένα δέρμα θαμπό, γεμάτο σπυράκια που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Σε ποιόν δεν αρέσει άλλωστε να μιλάει με κάποιον που να ακτινοβολεί χαρά και υγεία; Γι’ αυτό οφείλουμε στον εαυτό μας να το φροντίζουμε με τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας.


ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

Αν δεν γνωρίζεται τον τύπο του δέρματος σας ανατρέξτε στο προηγούμενο άρθρο Τύποι Δέρματος για περισσότερες πληροφορίες.

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ : Ο στόχος του λιπαρού δέρματος είναι η ελαχιστοποίηση της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος (μαύρα  στίγματα, σπυράκια) και την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών από αυτήν (ακμή, ουλές).
Πρέπει να καθαρίζεται 2 φορές την ημέρα. Πρωί και βράδυ, με  υγρά σαπούνια και στυπτικές λοσιόν. Η χρήση απελπιστικών προϊόντων (peeling) και  καθαριστικές μάσκες  θα βελτιώσει την επιδερμίδα, κάθε 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Καθημερινή περιποίηση με ενυδατική κρέμα και αντηλιακή σε μορφή gel κατάλληλη για  λιπαρό δέρμα. Τέλος σημαντική βοήθεια παρέχει ο βαθύς καθαρισμός. Γίνεται από αισθητικό, οπού αφαιρεί το σμήγμα από τους πόρους.



ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ : Η έλλειψη σμήγματος που το χαρακτηρίζει, υποδηλώνει την έλλειψη προστασίας από την αφυδάτωση. Το λιπαρό φίλτρο και ο ιδρώτας ονομάζεται όξινος μανδύας (PH). Το πρώτο φυσικό φράγμα του δέρματος απέναντι στην αφυδάτωση. Η λεπτή επιδερμίδα δεν μπορεί να προστατευτεί στην ηλιακή ακτινοβολία. Η υπερκεράτωση, η  ηλιογήρανση, οι δυσχρωμίες  κ.α. είναι μερικές αλλοιώσεις που προκαλεί ο ήλιος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η εμφάνιση ευρυαγγείων. Με ελάχιστη πίεση ή έκθεση στον ήλιο μπορεί να σπάσουν προκαλώντας αισθητικά προβλήματα.

Το ξηρό δέρμα απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση. Πρέπει να αποκλείσετε τα υγρά σαπούνια καθαρισμού και τα απελπιστικά προϊόντα (πίλινγκ) τριβής. Υπάρχουν στο εμπόριο πίλινγκ που δεν χρειάζεται να τρίψετε την επιδερμίδα, το απλώνετε σαν μάσκα, το αφήνετε 5 λεπτά και μετά ξεβγάζατε με νερό. Για  καθημερινό καθαρισμό  προτείνω  γαλάκτωμα και λοσιόν,  μια πλούσια ενυδατική και θρεπτική κρέμα και αντηλιακή.


ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ : Δεν έχει έντονη λιπαρότητα. Δεν είναι ούτε λεπτό ούτε παχύ. Δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν παρατηρούνται συχνά βλάβες. Οι πόροι είναι κανονικοί ούτε μεγάλοι ούτε ανύπαρκτοι. Χαρακτηρίζεται από  ισορροπία και από σπάνια εμφάνιση προβλημάτων. Οι περιποιήσεις γίνονται για συντήρηση.

Αποφεύγεται την χρήση σαπουνιών. Οι μάσκες και τα απελπιστικά προϊόντα γίνονται σε μικρότερη συχνότητα από τους υπόλοιπους τύπους δέρματος. Για συντήρηση όμως πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά με γαλάκτωμα και λοσιόν, για περιποίηση με κρέμα ενυδατική και αντηλιακή προστασία.


ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ : Είναι το δέρμα το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο περιοχές με χαρακτηριστικά δύο διαφορετικών τύπων δέρματος. Η πιο συνήθεις εικόνα είναι αυτή στην οποία εμφανίζεται λιπαρότητα στην περιοχή μέτωπο, μύτη, πηγούνι ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο είναι κανονικό ή ξηρό. Το λεγόμενο Τ (ταφ) όπως απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα. Ένα μικτό δέρμα μπορεί να περιλαμβάνει ξηρές και κανονικές περιοχές κ.τ.λ.

Η περιποίηση πρέπει να γίνεται ξεχωριστά για κάθε περιοχή. Π.χ. δεν θα επιλέξουμε κρέμα για λιπαρά δέρματα και θα την εφαρμόσουμε στην ξηρή περιοχή γιατί θα αφυδατωθεί έντονα. Στην περιοχή που υπάρχει λιπαρότητα θα την καθαρίζουμε με ειδικά σαπούνια και θα εφαρμόζουμε μάσκες καθαρισμού. Στο υπόλοιπο κανονικό ή ξηρό δέρμα θα το περιποιούμαστε ενυδατικές κρέμες κ.ο.κ.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑΦ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ : Είναι το γερασμένο. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας πάνω από το οποίο θα χαρακτηριστεί κάποιο δέρμα ως ώριμο. Εμφανίζει μικρή λέπτυνση, χρωματικές αλλοιώσεις, μειωμένη ελαστικότητα και υγρασία, ρυτίδες  και χαλάρωση. Η κυριότερη αιτία γήρανσης είναι ο ήλιος κατά 80 %. Πολύ χαρακτηριστικό είναι οι δυσχρωμίες. Τα μελανοκύτταρα είναι τα μόνα που παραλειτουργούν και  προκαλούν τις λεγόμενες πανάδες.

Η πρόληψη είναι και η  καλύτερη περιποίηση.

Η χρήση απολεπιστικών προϊόντων όπως τα ΑHA αντικαθιστούν μια νέα κεράτινη στοιβάδα (η πρώτη εξωτερική  στοιβάδα επιδερμίδας) Μια πιο νέα επιδερμίδα! Η  θεραπεία με τα χημικά πίλινγκ (AHA) γίνονται από αισθητικούς. Η μάλαξη (μασάζ) με ενυδατικές κρέμες αυξάνει τον μεταβολισμό της περιοχής και έτσι συγκρατεί την υγρασία. Προτείνω την χρήση μιας θρεπτικής κρέμας καθημερινά, να εφαρμόζετε με μασάζ. Οι κινήσεις να είναι απαλές, ανοδικές και προς τα έξω. Αντηλιακή κρέμα 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Τέλος η εφαρμογή μασκών σύσφιξης, ενυδάτωσης και θρέψης 2-3 φορές την εβδομάδα θα προσφέρει στο δέρμα ότι χρειάζεται.



Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα καταστήματα που θα προμηθευτείτε τα προϊόντα περιποίησης για το δέρμα σας. Θα πρέπει να υπάρχει αισθητικός, φαρμακοποιός, δερματολόγος ή σύμβουλος ομορφιάς, ώστε  να σας καθοδηγήσει στην κατάλληλη επιλογή, για τον δικό σας τύπο δέρματος.
Περιποίηση Του Δέρματος Περιποίηση Του Δέρματος Reviewed by Modern Greek Woman on Απριλίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.