}); Αντλείστε Υγεία Από Την Φύση - Modern Greek Woman

Αντλείστε Υγεία Από Την Φύση

Η φύση μας έχει προικίσει με όλα τα αγαθά τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί αποδοτικότερα. Τα βότανα είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από αρχαιοτάτων χρόνων κάνοντάς τα κατάλληλα για μια καλύτερη υγεία.

ΑΝΤΛΕΙΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

Σας παραθέτουμε διάφορα βότανα που βοηθούν στην βελτίωση της υγεία σας ανάλογα με τις ευεργετικές τους ικανότητες. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθίστανται με τις φαρμακευτικές αγωγές που σας έχει συμβουλέψει ο γιατρός σας.



ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ : 

1.  Φραγκοστάφυλο

2.  Κόκκινη άμπελος
Είναι αντιοξειδωτικά, φλεβοτονωτικά, αγγειοπροστατευτικά. Κατάλληλα για ευρυαγγείες, πρήξιμο ποδιών και για φλεβίτιδα. Η κόκκινη άμπελος είναι στυπτική και είναι κατάλληλη και για αιμορροΐδες.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ :

1.  Πράσινο τσάι. Είναι  λιπολυτικό, διουρητικό και αντιοξειδωτικό. Κατάλληλο για μείωση βάρους και κυτταρίτιδα.

2.  Παπάγια. Απομακρύνει  τις τοξίνες και είναι κατάλληλη για υδατώδες κυτταρίτιδα.

3.  Φλοιός σταφυλιού. Είναι φλεβοτονωτικό, απομακρύνει τις  τοξίνες και εμποδίζει  την αποθήκευση των λιπών στα λιποκύτταρα. Κατάλληλο για απώλεια βάρους και κυτταρίτιδα.

ΠΕΨΗ - ΧΩΝΕΨΗ :

      Μαύρο ραπάνι. Απομακρύνει τις τοξίνες και καθαρίζει τον οργανισμό είναι  επίσης χολαγωγό, χολεκκριτικό, αποσυμφορητικό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.



ΟΜΟΡΦΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ :

1.  Καρότο. Ενεργοποιεί τη μελανινογένεση και μας προσφέρει όμορφο χρώμα στο δέρμα, αποκαθιστά τον προστατευτικό φραγμό, ενυδατώνει την επιδερμίδα, χαρίζει  φυσική λάμψη.

2.  Μουρουνέλαιο. Περιέχει βασικά λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, D. Ενυδατώνει  και θρέφει την επιδερμίδα, ευνοεί  την απορρόφηση και την σταθεροποίηση του ασβεστίου στα οστά. Προλαμβάνει καρδιαγγειακά προβλήματα. Θρέφει το πρόσωπο και συμβάλει στην ανάπτυξη των παιδιών.

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ :
  
1.  Λεκιθίνη σόγιας. Η λεκιθίνη διαλύει τα λίπη και ευνοεί τη μεταφορά τους στο συκώτι, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την εναπόθεση της χοληστερόλης στα αγγεία. Η χολίνη που περιέχει διεγείρει τη μνήμη.

2.  Πηκτίνη μήλου: Φουσκώνει στο στομάχι και δίνει ένα αίσθημα κορεσμού. Μειώνει την απορρόφηση των λιπών.  Σταθεροποιεί την χοληστερόλη. Μετά από τρίμηνη αγωγή αδυνατίζει.
   
ΠΟΝΟΙ :
     
Τσουκνίδα. Ευνοεί την απομάκρυνση του ουρικού οξέος. Χάρη στην περιεκτικότητά της σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αποκαθιστά την έλλειψη τους από τον οργανισμό. Ενισχύει τους μυς. Κατάλληλο για ουρική αρθρίτιδα, ρευματισμοί, πόνοι των αρθρώσεων, διαστρέμματα. Αντενδείκνυται σε νεφρική ανεπάρκεια.



ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ :


1.  Τζίνσενγκ. Αυξάνει την ικανότητα των μυών να απορροφούν οξυγόνο. Βοηθά στην καλύτερη χρήση της γλυκόζης από τον οργανισμό. Διεγείρει το μεταβολισμό των νευροδιαβιβαστών σε επίπεδο εγκεφαλικής αρτηρίας. Βοηθά στην καλύτερη  προσαρμογή του οργανισμού. Βοηθά στην καλύτερη προσαρμογή του οργανισμού σε καταστάσεις έντονου στρες. Κατάλληλο  για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Για άτομα με έντονους ρυθμούς ζωής. Είναι κατά της φυσικής κόπωσης, ιδανικό σε όσους αθλούνται , μετά από μία έντονη σωματική προσπάθεια ή μετά την αγωνιστική περίοδο. Γενικά σε άτομα με έντονους ρυθμούς ζωής. Επίσης καταπολεμάει την γρίπη. Να μη δίνετε σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά τύπου σεροτονίνης.

2.  Πράσινος  καφές. Τονώνει άμεσα τον οργανισμό και απομακρύνει τις τοξίνες. Κατάλληλο για άμεση τόνωση. Κατά της ημικρανίας και της δυσπεψίας.

3.  Τζίντζερ.  Διεγερτικό και δυναμωτικό. Τονώνει τη σεξουαλική  λειτουργία. Κατάλληλο για την  ναυτία (εγκυμοσύνη, ταξίδια). Έχει παρατηρηθεί ότι βελτιώνει την πέψη. 

4.  Βασιλικός πολτός. Ρυθμίζει τον κυτταρικό μεταβολισμό. Αντιμετωπίζει την έλλειψη ενέργειας. Διευκολύνει τη συγκέντρωση. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Κατάλληλο για πρόληψη της γρίπης. Δρα κατά της κόπωσης και της γήρανσης. Έχει παρατηρηθεί ότι σε συνδυασμό με τζίνσενγκ ενισχύει την μνήμη και προλαμβάνει την γρίπη.

5.  Μαγιά μπύρας. Βελτιώνει την όψη του δέρματος.  Δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια. Αποκαθιστά την εντερική χλωρίδα. Κατάλληλο για διαταραχές του δέρματος (ακμή).

Τα προαναφερθέντα βότανα μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή κάψουλας και ροφήματα  σε φαρμακεία και καταστήματα που πωλούν συμπληρώματα διατροφής.



Επειδή όμως τα οφέλη των βοτάνων είναι πολλά, διαβάστε ακόμα περισσότερα στο άρθρο Θεραπεία Με Βότανα.

Αντλείστε Υγεία Από Την Φύση Αντλείστε Υγεία Από Την Φύση Reviewed by Modern Greek Woman on Απριλίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.